The time is 03:34:11pm
Projecten

Lees hier over onze laatste projecten

The time is 03:34:11pmThe time is 03:34:11pm

Vier op een rij

In Antwerpen bundelen vier organisaties in vier wijken de krachten om meer maatschappelijk kwetsbare gezinnen te ondersteunen.  We stemmen het bestaande aanbod op elkaar af zodat gezinnen makkelijker de weg vinden naar juiste ondersteuning en gepaste hulp.

IN CANON met Kompanjon en HTISA

IN CANON startte in 2023 en wordt ook dit schooljaar verdergezet. Kompanjon werkt al jaren in kwetsbare gezinnen met studenten en weet dat voor een leerling een extra zetje het verschil kan maken tussen slagen of niet slagen. Daarom slaan Kompanjon vzw en HTISA slaan de handen in elkaar met een echt onderwijsexperiment.

Wil je meer weten of dit project steunen? Dat kan via deze link  

Het bedrag van jouw donatie wordt door het Streekfonds Oost-Vlaanderen verdubbeld als we minimaal 3600 Euro bij elkaar krijgen!

Jongeren-Aan-Zet (JAZ)

Maatschappelijk kwetsbare en vaak anderstalige jongeren komen sneller in de B-stroom terecht dan klasgenoten die thuis Nederlands praten. Niet omdat de richting het beste bij hen past, maar omdat de taalachterstand hen parten speelt.

Buddy@school

Buddy@School richt zich op anderstalige nieuwkomers in Antwerpen die de overgang maken van het basis- naar het secundair onderwijs. Hiervoor werken we sinds 2018 samen met de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.

Wil je meer weten of dit project steunen? Dat kan via deze link  

JEZ! verdubbelt jouw donatie als we in totaal minimaal €2500 bij elkaar krijgen!

Eén gezin, één laptop

De coronacrisis toont aan hoe belangrijk het is dat elk gezin beschikt over minstens één laptop en een goed werkend, betaalbaar internet.

The time is 03:34:11pm