The time is 04:11:16am

IN CANON met Kompanjon en HTISA

Dit schooljaar draaien we proef met een nieuw project: IN CANON. Gentenaars kennen natuurlijk de technische school ‘d’Holstroate’ of het Gentse Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius (HTISA). De school is de voorbije jaren sterk veranderd, de onderwijsuitdagingen worden alsmaar groter. De extra inzet van de directie en leerkrachten verdient alle waardering.

Kompanjon werkt al jaren in kwetsbare gezinnen met studenten en weet dat voor een leerling een extra zetje het verschil kan maken tussen slagen of niet slagen. Daarom slaan Kompanjon vzw en HTISA slaan de handen in elkaar met een echt onderwijsexperiment. De leerlingen in de opstroomoptie (2de  jaar, B-stroom) worden dit semester door studenten thuis ondersteund. Dit als voorbereiding op een doorstroom naar het 3de jaar in de A-stroom. De betrokken leerlingen zwemmen zo tegen de stroom in door om te schakelen van de B-stroom naar de A-stroom. Dit is een echt vernieuwend project voor en door het onderwijs! 

Het project IN CANON is geselecteerd door de campagne JEZ: Jong en ZOT. Een campagne van HLN, VTM, Q-Music en Belfius. De campagne voorziet een actiepagina waar het IN CANON project van Kompanjon wordt voorgesteld. Dit biedt ons ook extra (financiële) vleugels omdat elke euro die we via dit platform ophalen door JEZ wordt verdubbeld.

The time is 04:11:16am