The time is 06:33:35am
Kompanjon Antwerpen Vier op een rij studieondersteuning maatschappelijk kwetsbare gezinnen

Project: Vier op een rij

Kom je weleens in Antwerpen Linkeroever? Sinds februari 2024 maak je kans om ook daar een Kompanjon-student tegen te komen. We breiden onze werking in Antwerpen uit met het project Vier op een rij!

In Antwerpen bundelen we voortaan in vier wijken de krachten van vier organisaties. Samen ondersteunen we meer kansarme Antwerpse kinderen en worden ook hun ouders versterkt. Door het bestaande aanbod beter op elkaar af te stemmen kunnen maatschappelijk kwetsbare gezinnen makkelijker de weg vinden naar juiste ondersteuning en gepaste hulp.

The time is 06:33:35amThe time is 06:33:35am
The time is 06:33:35amThe time is 06:33:35am

We ondersteunen meer Antwerpse kinderen

Kompanjon is sinds 2018 actief in de stad Antwerpen. We gingen van start in twee wijken: Deurne-Noord en Luchtbal. In overleg met de Stad breidden we later uit naar Kiel. In die kleurrijke wijk vind je ook ons kantoor. Nu krijgen we de kans om onze werking verder uit te breiden naar de wijk Linkeroever. Zo kom je ondertussen kompanjons tegen in vier Antwerpse wijken.

Dit project wordt mogelijk gemaakt met projectmiddelen van minister Dalle. Als minister voor armoedebestrijding zet hij in op lokale netwerken en moedigt hij organisaties aan om samen, als bondgenoten, de strijd tegen armoede en kinderarmoede zo effectief mogelijk aan te pakken.

The time is 06:33:35amThe time is 06:33:35am

Vier organisaties werken samen in vier wijken

Op een effectieve manier kansen creëren voor elk kind is ook precies wat Kompanjon doet. In Antwerpen gebeurt dat samen met drie partners: Huis van het Kind, 1 Gezin 1 Plan Groot-Antwerpen en het onderzoekscentrum Sociale Inclusie van de Karel de Grote Hogeschool. 

Doordat we de krachten bundelen, kunnen we maatschappelijk kwetsbare kinderen en gezinnen beter toeleiden naar het bestaande aanbod, ondersteunen en opvolgen bij het behalen van betere onderwijsresultaten. Zo bieden we hen bredere ontwikkelingskansen. Elke organisatie zet vanuit de eigen expertise in op afstemming en efficiëntie. De Karel de Grote Hogeschool helpt de impact van onze werking op kinderen en jongeren zichtbaar te maken.  

The time is 06:33:35amThe time is 06:33:35am

Onze collega Lynn Vereecken coördineert het project Vier op een Rij, dat loopt tot september 2026.

The time is 06:33:35amThe time is 06:33:35am
Logo Kompanjon
The time is 06:33:35am