The time is 07:37:32am

1000 sterren

Het is wel wat lastig om afscheid te nemen. De kinderen kijken week na week uit naar mijn komst. Gek eigenlijk; we werken voor school, maken sommen en dictees en toch kijken ze er elke week naar uit. In het begin noemden ze me ‘juf Tine’ maar na elk bezoek was ik minder juf en werd ik meer ‘een maatje’. Ze zijn echt dol op mij en omgekeerd is dat ook zo. Ik was het meest onder de indruk van Liana, het dochtertje van zes jaar oud. Ze leert traag en lezen gaat moeizaam. Vooral de letter ‘T’ ging er maar niet in. We oefenden elke week, op alle mogelijke manieren. Het lukte maar niet. Van ‘Taart’ naar ‘Trommel’ en ‘Trein’. Telkens weer stokte het lezen, tot ze op een dag het uitriep: ’De T van Tine!’ Applaus en knuffels voor Liana, kippenvel voor mij.
 
Ook voor moeder Elisabeth probeerde ik er te zijn. Ik bewonder die vrouw. Ze staat grotendeels alleen in voor de zorg voor haar gezin. De studies en de ontwikkeling van de kinderen verloopt niet zonder slag of stoot. Na vele onderzoeken en adviezen, komt het erop neer dat de vier kinderen naar vier verschillende scholen gaan. Dat zijn vier verschillende agenda’s, vier oudercontacten op vier locaties. Dat zijn ook vier planningen van pedagogische studiedagen en uitstappen om bij te houden… Ik weet niet hoe ze het doet!
 
”Via WhatsApp” lacht ze luid, “Als ik het niet weet stuur ik een berichtje naar de leerkracht”. Elisabeth, moeder van vier en toporganisator: “Ik doe wat nodig is”. Maar toegegeven… Ze is blij dat de vakantie eraan komt. Ze is moe van al het geloop en geregel.
 
Elisabeth ging in september in zee met Kompanjon. Ze stelde haar vragen en zette haar huis open. Ze werd tot ‘duizendste gezin‘ uitgeroepen door Kompanjon en poseerde trots voor de camera. Ook vandaag is ze open en nodigt ze haar kinderen en Tine uit voor de foto. “Ik ben tevreden en kan me erin vinden dat het traject wordt afgerond. We zullen Tine missen, maar we kunnen verder. Ze leerde me spelletjes kennen, we gingen naar de spelotheek in de buurt en ik heb nu ook een account op Pinterest. Ik kan dat nu allemaal zelf. We gaan Kompanjon aanraden bij onze vrienden. I recommend five stars!”
 
“Neen!” Roept Angel. “Véél te weinig. Tine verdient duizend sterren!”
 
 
Verhaal van logopedie studente Tine Dhooghe en Elisabeth Tettey en haar kinderen Angel, Leroy, Liana en Elliot. December 2022
The time is 07:37:32am