De rol van de coach

De coach van Kompanjon vzw is vertrouwenspersoon en laagdrempelig aanspreekpunt voor zowel de gezinnen als de studenten. Kenmerkend hierbij is haar grote beschikbaarheid, flexibiliteit en maatwerk.
Zij vormt de schakel tussen het gezin en de student en zorgt voor een goed contact tussen beiden.

De coach legt het eerste contact met het gezin tijdens een huisbezoek, ze introduceert de student in het gezin en volgt het proces van ondersteuning nauw op. Tijdens de ondersteuning evalueert ze het proces samen met de ouder. Ze komt dus ook regelmatig aan huis, waardoor de vertrouwensband groeit.
Tussendoor is de coach ook beschikbaar voor (extra) hulpvragen van de ouder, hoofdzakelijk over het onderwijs van de kinderen, en indien nodig kan de coach ook meegaan naar een afspraak met de school of een andere instantie, of een overleg organiseren met verschillende betrokkenen.

Samen met de hogescholen staan de coaches in voor de vorming en begeleiding van de studenten. Ze ondersteunen de studenten door interdisciplinaire leergroepen, individuele gesprekken en persoonlijke opvolging van het proces en persoonlijk advies via het bezoekboek dat elke student bijhoudt.

Coaches

coach Katelijne coach Mariska coach Tille
Coördinator / coach Coach Gent Coach Gent
Katelijne Béatse
0494 98 62 51 katelijne@kompanjon.be

Mariska Storm
0491 64 81 18
mariska@kompanjon.be

Tille van Horenbeeck
0492 50 35 83
tille@kompanjon.be

coach Mikati coach Lynn coach Ingrid
Coach Gent Coach Antwerpen Coach Antwerpen
Aanspreekpersoon 'Buddy@school'
Mikati Willemyns
0491 95 33 89
mikati@kompanjon.be
Lynn Vereecken
0494 52 35 73
lynn@kompanjon.be
Sigrid Decorte
0495 19 65 17
sigrid@kompanjon.be